Skill-based hiring: de aanpak van Creativity Pools

Bij Creativity Pools hebben we een specifieke kijk op talentwerving: skill-based hiring. In een wereld waar verandering de enige constante is, zijn traditionele wervingsmethoden – die vaak leunen op diploma’s en eerdere werkervaring – niet langer voldoende. Skill-based hiring, waarbij vaardigheden en competenties centraal staan, is onze sleutel tot het vinden van het juiste talent.

Wat is skill-based hiring?

Skill-based hiring draait om het identificeren en waarderen van de specifieke vaardigheden die iemand bezit, in plaats van te focussen op waar ze hebben gestudeerd of hun carrièreverloop. Dit betekent dat we kijken naar wat een kandidaat kan doen en hoe zijn of haar vaardigheden aansluiten bij de behoeften van de functie.

Waarom kiest Creativity Pools voor deze aanpak?

De reden is simpel: vaardigheden zijn de toekomst. Met de snelle ontwikkelingen in technologie en veranderingen in de arbeidsmarkt, zijn bedrijven op zoek naar medewerkers die zich snel kunnen aanpassen en bijdragen. Door te focussen op vaardigheden, vinden we bij Creativity Pools mensen die niet alleen voldoen aan de eisen van vandaag, maar ook kunnen meegroeien met de behoeften van morgen.

De voordelen van skill-based hiring
  1. Toegankelijkheid en diversiteit: Deze aanpak stelt ons in staat om voorbij traditionele criteria te kijken, wat leidt tot een diverser en rijker talentenpool.
  2. Betere match: Door ons te concentreren op de vaardigheden die echt nodig zijn voor een baan, vergroten we de kans op een succesvolle en productieve match tussen kandidaat en bedrijf.
  3. Aanmoediging van levenslang leren: Skill-based hiring onderstreept het belang van continue persoonlijke en professionele ontwikkeling, iets wat wij bij Creativity Pools zeer belangrijk vinden.
  4. Flexibiliteit en aanpassingsvermogen: In onze snel veranderende wereld is de mogelijkheid om je snel aan te passen van onschatbare waarde. Kandidaten met een breed scala aan vaardigheden zijn vaak flexibeler en innovatiever.
Hoe we dit toepassen

Bij Creativity Pools gebruiken we geavanceerde beoordelingstools en -technieken om de vaardigheden van kandidaten nauwkeurig te evalueren. We kijken naar hoe ze problemen oplossen, hoe ze samenwerken in teams, en hun vermogen om nieuwe dingen te leren en toe te passen. Dit stelt ons in staat om mensen te vinden die niet alleen passen bij de baan van vandaag, maar ook kunnen bijdragen aan de uitdagingen van morgen.


Bij Creativity Pools geloven we dat de toekomst van werving in vaardigheden ligt. Door ons te richten op wat mensen kunnen en hoe ze kunnen groeien, bouwen we aan een toekomstbestendige en dynamische workforce. Skill-based hiring is niet zomaar een trend; het is een fundamentele verschuiving in hoe we denken over talent en potentieel.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.